буря Москва

Мощна буря удари Москва! Близо 15 000 души в подмосковния град Балашиха останаха вчера без ток заради повреди в електрическата мрежа, предизвикани от проливни дъждове, съобщи руското министерство на енергетиката, цитирано от ТАСС.

Източник на агенцията каза, че мълния е ударила подстанция в Балашиха и е избухнал пожар.

Движението на мотрисите по Филевската линия на московското метро между станциите „Багратионовска“ и „Кунцевска“ беше временно спряно заради проливните дъждове. Спряно бе и движението на метрото между „Киевска“ и надземната „Кунцевска“ станция.

Пожарникари са локализирали в 14:50 ч. местно време пожар във вила в подмосковното селище Подрезково, съобщи местният отдел на министерството на извънредните ситуации на Русия.

По-рано бе съобщено, че паднала мълния е причинила пожар в жилищната сграда. В социалните мрежи руснаците пък масово писаха в социалните мрежи, че бурята е истински Апокалипсис, предава Дир.бг.

Междувременно от силния вятър рухна част от покрив на сграда на улица „Правда“ в Москва, която в момента е в реконструкция. Части от покривната конструкция са паднали върху паркирани автомобили и са скъсали електропроводи.

В района на Сумския път в южната част на Москва водните потоци след проливните дъждове са наводнили няколко паркирани коли.

Още от Свят


loading...