българин путин

Българин наруши обичайния ход на годишната пресконференция на руския президент Владимир Путин. Журналистът Атанас Стефанов от „Булпрес“ прекъсна журналистически въпрос, издигна православна икона и макар и без микрофон, направи обръщение на висок глас, съобщава Дир.бг.

Атанас Стефанов обяви, че държи в ръцете си подарък за Путин с образа на Св. Иван Рилски, тъй като той е покровител на народите на Русия и България. В залата настъпи кратък конфуз, но президентът овладя ситуацията, като няколко пъти повтори: „Благодаря, благодаря Ви много“.

От медията на Стефанов обясняват, че журналистът е отишъл на пресконференцията, за да поиска 2 милиарда долара за доизграждането на „Южен поток“. Освен това той и колегата му Борис Анзов са споделили пред руски журналисти, че настояват Владимир Путин да ни пази, закриля и да се качи на връх Шипка на националния празник на България 3 март.

Според изданието „Цар град“ Атанас Стефанов, още преди началото на събитието в зала „Конгресна“ е разкрил, че не пристига с празни ръце. Той е обявил намерението си да подари на Путин сурвачка и иконата на св. Йоан Рилски.

„Ние пожелаваме на Путин здраве и изразяваме надежда, че 2 милиарда долара ще помогнат за завършването на изграждането на Южния газов поток – той е нужен на цяла Европа, нас, Турция и Русия. Ние се молим и ще станат чудеса. Нашият чудотворец постоянно върши чудеса и това чудо ще се сбъдне“, е казал журналистът пред руските си колеги.

От своя страна агенция ТАСС съобщава, че още двама журналисти са пристигнали на пресконференцията с подаръци за Владимир Путин – ботуши и духов инструмент от бреза.

Виж още:„Гардиън“: Падна нова тайна за ПутинРуските агенти са обвинени в хакерски операции по целия свят, но някой в Кремъл явно е забравил да и…Dec 18 2019skafeto.com

Путин пусна „Силата на Сибир“„Разрешавам пускане“, заяви руският президенг Владимир Путин. „Тръгваме“, отговори китайският му кол…Dec 2 2019skafeto.com

loading...