българин сащ канада

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Българин, обиколил САЩ и Канада с колело, избра да напусне този свят след нeравна битка със сънната апнея и причиненото от нея безсъние. 33-годишният Йохан Георгиев е сложил край на живота си на 19 август. Трагичната вест обаче излезе наяве едва сега, след като неговите последовател в интернет спряха да получават вести от приключенията на Йохан.

Новината потвърждава и един от най-популярните сайтове в света за хора, тръгнали на път с велосипед bikepacking.com. В писмото пишело, че след неравна битка с болестта си Йохан е заминал на своето последно пътешествие, защото му е дошло твърде много.

Паметта на Георгиев ще бъде почетена на служби в Канада и Аржентина.

„Тотален шок. Всички сме шокирани“, каза за BG VOICE един от неговите приятели от Детройт – Георги Петров. Двамата се запознават лично през 2015 година, след като преди това си пишат в социалните мрежи, а Георги следва приключенията на Йохан. Двамата не са си писали от няколко месеца, а последният разговор се сторил странно кратък на Георги, но го отдал на умората от пътуванията на Йохан.

„Беше скромен, много скромен. Аз му предложих да сложи реклами на сайта си, но той твърдо отказваше. Правеше го за себе си“, разказва Георги.

Йохан има десетки хиляди последователи в социалните мрежи, които не изпускат видеата му. От bikepacking.com си спомнят първата среща с българина, когато той е започнал своето пътешествие от арктическите брегове на Канада чак до Аржентина.

„Той ще бъде запомнен със своя позитивизъм и харизма, както и със способността си да въвлича хората в това, което прави по време на неговите пътешествия.

В публикация от 2017 г. се споменава, че Йохан е получил названието „Посланик на годината“ на наградите Bikepacking Awards.

Още от Свят