Българка в ЮАР

Заради новата мутация на коронавируса – Омикрон, открит в Африка, десетки държави забраниха полетите от Южна Африка и още няколко страни в региона. До момента няма смъртен случай, предизвикан от този вариант на коронавируса.

Пред Нова телевизия Антония Биолчева – е българка, която живее в Южна Африка от 30 години коментира, че в Европа има повече случаи, отколкото при тях.

„Лошото е, че го откриха тук и казаха, че това е южноафрикански вирус, което направи така че да се спрат всички полети за и от Южна Африка“, каза Биолчева.

Тя коментира и забраната за самолетни полети от Южна Африка и още няколко страни в региона.

„Вчера имаше полети, които, до колкото разбрах, ще транспортират част от българите тук, както и един румънски отбор по ръгби. Мисля, че отново ще ги пуснат. Това беше някаква еуфория, след като Англия и Катар спряха полетите, но до колкото разбрах ще продължат да летят“, каза Антония Биолчева.

„Все още е много рано да се говори какви са симптомите и какво може да стане с новия вариант, но до колкото разбрахме той е много по-малко опасен отколкото Делта“, каза тя.

Сънародничката ни каза, че в Южна Африка около 70% от възрастните хора са ваксинирани, по-младата група не е ваксинирна, но натам вървят нещата, че искат да ваксинират и тях, тъй като се говори, че новият вариант се разпространява повече сред тях, добави Биолчева.

Вижте още:
Байдън успокоява: Омикрон не е повод за паникаАмериканският президент Джо Байдън заяви в понеделник, че няма нужда от нови Covid ограничения зарад…Nov 30 2021skafeto.com

Лекар от Южна Африка посочи главния симптом на новия щам ОмикронПървите и основни признаци на инфекция с новия щам на коронавируса „Омикрон“ се изразяват в силна ум…Nov 29 2021skafeto.com


loading...