Лавина уби сноубордист

Българка, която е била на посещение при сина си в Питсбърг, щата Пенсилвания, е починала в резултат на усложнения от коронавирус, съобщиха местните здравни власти, съобщава bg-voice.com.

78-годишната Офелия Русева е починала на 19 март, съобщиха във вторник здравните служби в Алегени каунти, Пенсилвания.

Официалната причина за смъртта е остър респираторен дистрес синдром (ОРДС) в резултат на заразяване с коронавирус. При този синдром в белите дробове се събира вода и кислородът не може да достигне до органите.

Жената е дошла на гости на нейния син Людмил Велев и семейството му.

Той също е заразен с коронавирус. Г-н Велев е в спешното отделение на UPMC Presbyterian Hospital в Питсбърг. От там казаха, че е в сериозно, но стабилно състояние и диша с помощта на респиратор.

Офелия Русева е именита диригентка.
Кошмар! Известна българка почина в САЩ от коронавирус (СНИМКА)

През 1982 г. основава женския камерен хор „Арфа“ в София към читалище „Николай Хайтов“.

Под нейното ръководство хорът е участвал на много международни фестивали и конкурси и е печелил награди по целия свят.

Г-жа Русева е завършила Музикалната академия в София.

Заради пандемията с коронавируса засега няма да има опело, тъй като властите забраняват големи събирания. Приятели на семейството са отворили кампания в платформата gofundme за набиране на средства за погребението на г-жа Русева.

Виж още:Тръмп иска да отвори САЩ до седмици: Блокирането на икономиката ще донесе повече смърт от вирусаПрезидентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че иска да отвори страната отново за бизнес в рамките на седм…Mar 25 2020skafeto.com

loading...