смъртност от коронавирус в Европа Великобритания строги ограничения Коронавирусната епидемия във Великобритания

Правителството във Великобритания обмисля да въведе по-строги мерки за борба с пандемията COVID-19, съобщи в. „Телеграф“. Според източник, някои министри са загрижени, че сегашните ограничения не се спазват достатъчно стриктно.

Някои допълнителни мерки, които се разглеждат, са „забрана на хора от различни домакинства да правят упражнения заедно“, както и слагане на изолационни прегради в офисите.

Евентуалните нови мерки ще бъдат въведени, за да се гарантира спазването на съществуващите ограничения, на фона на опасенията, че предприятията и физическите лица „са се отпуснали“ по отношение на предпазването от пандемията.

Преди няколко дни във Великобритания беше идентифицирана друга мутация на коронавируса, за която беше потвърдено, че се разпространява по-бързо и лесно.

В отговор на новината редица държави ограничиха пътуването на техни граждани до Обединеното кралство.

Експертите обаче са категорични, че лицензираните до момента ваксини ще могат да осигурят защита и срещу новите щамове на заразата.

Вижте още:
Ще се разцепи ли Великобритания заради Брекзит и милиардните претенции на Шотландия?Шотландската национална партия поиска от британския премиер Борис Джонсън да плати милиарди паунда о…Jan 10 2021skafeto.com

loading...