Великобритания строги ограничения Коронавирусната епидемия във Великобритания

Великобритания въвежда строги ограничения за свободата на придвижване за срок от три седмици с цел да се ограничи разпространението на коронавируса. Британците ще могат да напускат домовете си само за купуване на стоки от първа необходимост, посещения при лекар и индивидуални спортни занимания.

„Тази вечер давам на британския народ едно просто указание – останете си вкъщи„, заяви британският премиер Борис Джонсън в телевизионно обръщение към нацията.

Излизане извън дома заради отиване на работа ще се допуска само ако служебните ангажименти не могат да се изпълняват от дома. Срещите с приятели също няма да са възможни.

Безотговорност в UK: 10 болни са били заедно с 250 000Великобритания е в шок, след като се оказа, че има 10 положителни проби на хора, които са били на на…Mar 21 2020skafeto.com

Нарушаването на мерките, които ще продължат най-малко до 11 април, ще се наказва с глоба, предупреди Джонсън.

В страната временно се затварят всички магазини, които не продават стоки то първа необходимост, както и библиотеките, храмовете и спортните площадки. Забраняват се всякакви прояви със събиране на хора, с изключение на погребенията.

„Важно е да не допуснем заболяването да се разпространява“, поясни Джонсън. По думите му, без мащабен отпор срещу настъплението на вируса от страната на държавите, ще настъпи момент, когато нито една здравна система в света няма да може да се справи, защото няма да достигат апарати за изкуствено дишане, легла в интензивните отделения, лекари и медицински сестри.

Премиерът на Обединеното кралство определи вируса като най-голямата заплаха от десетилетия.

UK прогнозира до 80% болни от коронавирус и епидемия до другата пролетКоронавирусната епидемия във Великобритания ще продължи до следващата пролет и може да доведе до заб…Mar 16 2020skafeto.com

loading...