https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Една от версиите за причината за смъртта на 39-те души в камиона „Скания“, пристигнал във Великобритания от България, е замръзване до смърт, съобщава „Дейли Мейл“.

От полицията вече обясниха, че камионът е влязъл на острова от пристанище Холихед в Уелс като вероятно преди това е пристигнал с ферибот от Ирландия.

В Холихед камионът е влязъл в събота, което означава, че е много вероятно да е престоял цели четири дни в Грейс, където беше открит, преди някой да информира властите.

Засега няма яснота дори кой пръв е повикал линейките, пристигнали на мястото. Смята се, че вътрешността на камиона може да е била замразена до минус 25градуса по Целзий. Ричард Бърнет, изпълнителен директор на транспортна асоциация, обяснява, че ако камионът е бил замразен, условията вътре биха били „абсолютно ужасяващи“ и биха убили всеки човек доста бързо.

„Било е тъмно. Ако хладилникът е бил включен, е било ужасно студено. Единственото място за ходене до тоалетна е било в задната част на ремаркето. Можете да си представите, ако са били там с дни, че е имало фекалии и урина“, посочва той.

Според запознати, камионът най-вероятно е напуснал континентална Европа през Шербур или Роскоф във Франция, след което е пристигнал в Рослър в Ирландия и е продължил по пътя към Дъблин. Някои твърдят, че камионът е пристигнал в Белфаст и оттам е продължил към Дъблин. От Дъблин с ферибот е стигнал до Холихед, след което се е озовал в Грейс, източно от Лондон.

На място са изпратени пет линейки, екип за реагиране при наличие на опасни вещества и въздушна линейка. Забелязани са и коли на Червения кръст, съобщава „Скай нюз“. В разследването вече са се включили и служители на Националната криминална агенция.

На този етап не можем да кажем откъде са жертвите и тяхната самоличност. Това ще е дълъг процес. Това заяви пред журналисти Пипа Милс от полицията в Есекс във връзка с открития в град Грейс камион с 39 трупа вътре. Камионът е тръгнал от България. По думите на полицейския служител това е „абсолютна трагедия и много тъжен ден за полицията в Есекс и обществеността“. Тя потвърди, че на този етап е твърде рано да се говори за националността на жертвите, сред които има и един непълнолетен.

Полицията отказва на този етап от разследването да каже какво точно е накарало разследващите да смятат, че камионът, открит в британския град Грейс с 39 трупа вътре, идва от България. „На този етап не можем да потвърдим никакви детайли, разследването продължава. Ще съобщим подробности в подходящо време“, каза Пипа Милс.

Тя отклони въпроса за регистрационните номера на камиона и за неговия маршрут. На всички кадри, разпространени от световните агенция, камионът „Скания“ е със закрити регистрационни номера. Вижда се обаче, че е с ляв волан.

Освен това по предното стъкло се забелязват характерните български лепенки за „Гражданска отговорност“ и за технически преглед.Ужас в Англия: Открит е камион с 39 трупа от България, премиерът със специално изявление (ВИДЕО)Тридесет и девет тела са открити през изминалата нощ в индустриален парк в Грейс, в югоизточното анг…Oct 23 2019skafeto.com