Пишман капитанът Кришнан Кантшавел е бил на руля в деня, когато контейнеровозът Ever Given запуши важната транспортна артерия – Суецския канал. За него се знае единствено, че се е обучавал във Великобритания за водач на морски съд и ръководи екипаж от 25 души на борда на Ever Given.

Корабът, който е собственост на японска компания, но се управлява от Тайван и плава под панамски флаг, се заклещи по диагонал в тясната, но решаваща за световната търговска артерия при пясъчна буря на 23 март. ж от 25 души на борда на Ever Given.

В продължение на 6 дни египетските власти и международни специалисти по спасяване положиха огромни усилия, за да го преместят. Блокадата струваше на световната търговия по около 9,6 млрд. долара на ден. Суецкият канал е жизнено важен за Египет, който губи между 12 и 15 млн. долара ежедневно, когато водният път е затворен, според властите, управляващи търговския път.

Контейнеровозът Ever Given беше преместен безпрепятствено и закотвен в Горчивото езеро, след като е освободен на 29 март, а в началото на април беше разчистена опашката от общо 420 кораба на северния и южния вход на канала.

Суецкият канал е спечелил малко над 5,7 млрд. долара през 2019/20 фискална година, показват официалните данни.

Вижте още:
Рекорд: 5,84 млрд. долара приходи донесе Суецкият каналСуецкият канал е донесъл на Египет рекордните 5,84 млрд. долара през последната данъчна година. Това…Jul 12 2021skafeto.com

Развръзка: Заседналият в Суецкия канал кораб е преместенГигaнтcĸият ĸoнтeйнepoвoз, блoĸиpaл Суецкия канал, e преместен и e oбeзoпaceн. Toвa cъoбщи ĸoмпaният…Mar 29 2021skafeto.com


loading...