Apple Мюнхен

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

В сряда Федералният апелативен съд на САЩ уважи спешното искане на Apple за временно спиране на заповедта за изключване на вноса, издадена от Комисията по международна търговия (ITC) срещу Apple Watch Series 9 и Apple Watch Ultra 2. Apple потърси намесата на съда, след като подаде жалба след по-ранно решение, според което пулсовият оксиметър на някои модели Apple Watch нарушава патенти, притежавани от Masimo.

Заповедта влезе в сила на 25 декември, след като изтече срокът за преразглеждане от страна на президента, без да бъде наложено вето от президента Байдън. В отговор Apple изтегли засегнатите часовници от магазините си. Апелативният съд спира действието на забраната, докато разглежда искането на Apple за по-продължителна пауза по време на процеса на обжалване.

ITC трябва да отговори до 10 януари. Въпреки решението на Белия дом да не се намесва, Apple проучва алтернативни решения, включително инженерни усилия за осигуряване на отчитане на кислорода в кръвта, без да се нарушават патентите на Masimo, въпреки че успехът в това отношение е несигурен.