руския енергиен износ Христо Грозев войната гореща война Русия-НАТО посланика на САЩ путин рак

Ръководителят на Федералната служба за защита на конституцията (германското контраразузнаване) Томас Халденванг смята, че Русия се стреми да разшири влиянието си в чужбина. Това заяви топ разузнавачът в интервю за медийната група Funke.

„Забелязваме, че Русия засили действията си“, каза Халденванг. Според него експертите на ведомството са забелязали опити за оказване на влияние по време на кампанията в навечерието на изборите за Бундестага.

„В началото се разпространяваха неверни доклади за редица лица, като кандидата на Зелените, г-жа Аналена Бербок“, каза ръководителят на контраразузнаването. „Като цяло можем да кажем, че подобни кампании не са имали ефект“, каза Халденванг.

Той смята, че в светлината на присъдата по делото за убийството на грузински гражданин в Берлин „стана ясно до какви отчасти сурови методи прибягват руските структури в чужбина“. Халденванг отбеляза, че шпионажът все повече се превръща в „демонстрация на сила“. „Виждаме това и в киберпространството“, каза той.

Руската страна многократно отрича обвиненията за участие в извършването на хакерски атаки в Германия. Нито един от германските правоприлагащи органи не предостави никакви доказателства в подкрепа на версията за връзките на киберпрестъпниците с Москва.

Вижте още:

Путин: Поне един агент на ЦРУ бе съветник в руското правителство в началото на 90-те годиниПоне един кадър от Централното разузнавателно управление на САЩ (ЦРУ) беше сред съветниците на руско…Dec 11 2021skafeto.com

Директорът на ЦРУ: САЩ трябва да внимават с РусияНа фона на нарастващото напрежение между Москва и Киев САЩ трябва да останат много бдителни относно …Dec 7 2021skafeto.com


loading...