Ретрограден Меркурий

Меркурий в астрологията отговаря за предаването на информация, комуникацията, ученето и всяко движение. Тази планета е най-близо до Слънцето и затова по-често от другите се озовава в ретро фазата. През такива периоди планетите тръгват в обратна посока, което се отразява на техните свойства, пише actualno.com.

Втори ретрограден Меркурий тази година
Това е основното кармично събитие на април. Преходът на Меркурий към ретро фазата попада в коридора на затъмнението. Най-мощният ден през април е 20-ти. На този ден ще има слънчево затъмнение, а Меркурий ще е ретрограден пак. Планетата ще остане в ретро фаза до 15 май. Имайте предвид, че коридорът на затъмнението ще приключи на 5 май.

Драматични промени в този съдбовен момент

Астролозите призовават да не се страхувате от това явление. Меркурий наистина ще изкриви информацията през този период, което затруднява някои процеси.

Експертите припомнят, че Меркурий в тази фаза има мощен кармичен ефект. Тоест ще дойде възмездие за всички добри и лоши дела. А някои чакат драстични промени.

Първата планета от Слънчевата система е готова да даде благословии на онези, които напоследък работят усилено и се движат към целта си. Това е възможно да е всеобщо признание, финансова награда или някакво интересно предложение.

От 20 април до 15 май можете да вземете някои решения, които ще подобрят живота ви в близко бъдеще.

По време на ретрограден Меркурий:

● общувайте с роднини и близки;
● задълбочете знанията си;
● разширете хоризонтите си;
● установяване на комуникация с партньори;
● укрепване на връзките с колегите.

Добър период за изглаждане на „острите ъгли“ в една връзка. Астрологът твърди, че можете да се опитате да намерите общ език с роднини, дори ако сте били в лоши отношения от дълго време.

Какво не трябва да се прави в този период?

Планетата по време на неправилно движение засяга най-вече бизнес сферата. Следователно, преди Меркурий да стане ретрограден, всички стари проблеми трябва да бъдат решени. Не можете да ги затегнете, в никакъв случай не правете това. В противен случай тези задачи ще останат с вас за дълго време.

Докато Меркурий е ретрограден, не правете:

● закупуване на оборудване;
● ремонт на автомобил;
● подписване на договори.
Преговорите може да се окажат успешни, но астрологът не съветва да се правят сделки. По-добре е да проверите всичко и да изясните всички подробности.


loading...