Вучич Балкански поток

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Президентът на Сърбия Александър Вучич обяви официалното откриване на „Балкански поток“. От утре сутрин западната ни съседка ще получава руски природен газ от България по газопровода „Балкански поток“, който е продължение на „Турски поток“. Това обяви Вучич при посещение на Връшка чука на сръбско-българската граница, съобщава БГНЕС.

Газопроводът е определян от руска и сръбска страна като един от най-важните проекти, който трябва да укрепи икономическото и геостратегическо положение на Белград в региона.

„Турски поток”, който беше пуснат в експлоатация на 8 януари тази година, минава по дъното на Черно море от Русия до бреговете на Турция. Освен това той има сухопътна транзитна част до границата със съседни държави, откъдето газът вече се изнася за Гърция, България и Република Северна Македония.

По-късно, след завършването на изграждането на цялата инфраструктура, газът достига до Сърбия и Унгария. Пропускателната способност на газопровода, който е дълъг 930 километра, е 31 милиарда и 500 милиона кубически метра газ годишно.

Вижте още:
Германия не се интересува от САЩ за „Северен поток 2“Германският външен министър Хайко Маас повтори в понеделник, че Берлин няма да промени политиката си…Dec 28 2020skafeto.com

САЩ все пак спират „Балкански поток“?Неприятен слух, свързан със строителството на „Балкански поток“, пропълзя днес в медийните среди. Сп…Dec 13 2020skafeto.com


loading...