Въздушната част на парада

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Въздушната част на парада в Москва за 9 май е отменена заради времето, цитиран е в руските медии говорителят на Кремъл Дмитри Песков.

На 9 май сутринта, преди началото на парада, стана известно, че тази година авиация няма да бъде показана в Москва, пише сайтът Защото.

Интересното е, че през последните години Кремъл похарчи милиарди за разпръсване на облаците над руската столица, за да проведе въздушната част на парада.

На 6 май руското министерство на отбраната обяви, че в парада ще участват свръхзвуковите бойни самолети, стратегически бомбардировачи Ту-160, и за пръв път от 2010 г. командният самолет Ил-80, т. нар. „Самолет на страшния съд“, който може да превози висшето ръководство на Русия в случай на ядрена война.

В същия ден, 6 май, синоптиците вече знаеха, че на 9 май ще вали и „ще е необходимо активно влияние върху времето“.

Путин пристигна на Червения площад няколко минути преди 10:00 часа московско време (9 ч. българско). Руският министър на отбраната Сергей Шойгу поздрави представителите на присъстващите части за Деня на победата. Отговориха му с „Ура!“.

Военната техника на Руската федерация стоеше на Червения площад на 9 май много преди началото. Хората пред Кремъл също се събраха предварително.

На парада в Москва и в още 27 града на Русия участват днес общо 65 000 военнослужещи и ще бъдат представени около 2,4 хиляди образци на въоръжение и военна техника, според Кремъл.

В Москва в парада участват 11 хиляди военни и механизирана колона с 131 единици военна техника. Парад вече имаше във Владивосток, в който участваха 1800 военнослужещи. В града се намира главната база на руския Тихоокеански флот.

Виж още:Путин от Червения площад: Западът не ни чу! Русия взе единственото правилно решение!Руският президент Владимир Путин честити Деня на победата над фашизма и нацизма в слово на Червения …May 9 2022skafeto.com


loading...