Вячеслав Таран

Основателят на Forex Club Вячеслав Таран е загиналият руски милиардер край Лазурния бряг в петък, съобщи Медуза. Според УНИАН Таран е бил свързан с руското външно разузнаване, бил е кадрови офицер и се твърди, че е отговарял за прането на средства на РФ чрез криптовалутни операции. Припомняме, че от началото на 2022г. най-малко 8 руски бизнесмени са се самоубили или са починали при необясними инциденти.

Пилотът и руският бизнесмен, са загинали при катастрофа на граждански хеликоптер в Южна Франция, съобщи БГНЕС, като се позова на Франс прес. Машината е летяла от Швейцария за Монако, а инцидентът е станал близо до град Ница.

Жертвите са идентифицирани като пилота на хеликоптера, нает от частната компания Monacair, и пътник – бизнесмен, който е „руски гражданин с малтийски паспорт“. Друг очакван пътник за полета от Лозана до Монако „се е отказал в последния момент“, съобщиха от Monacair за АФП.

Пилотът, който е бил на 35 години, „е преминал цялото си обучение в региона и го е познавал много добре“, казват от фирмата и добавят, че хеликоптерът е бил изключително модерен.

За инцидента съобщава и изданието от Монако News.mc. Според него, хеликоптерът EC 130 е напуснал Лозана, Швейцария, малко след обяд. Точката на удара е била на Plateau de la Justice близо до Col d’Eze, над автомагистрала A8. Изданието добавя, че петдесет и трима пожарникари са изпратени на мястото, което се намира в труднодостъпен район.

Още от Свят


loading...