германската икономика рецесия Производството в Германия облaga свръхпечалбите на газовия и петролния сектор ток от Украйна Финансите на България електроцентрали
Снимка: Maheshkumar Painam @ unsplash

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Германия обяви в четвъртък какво съдържа пакета за отбранителна помощ на Украйна. Актуализираният списък е публикуван на уебсайта на федералното правителство. В него са включени военна техника и медицинско оборудване. По-специално става въпрос за две бронирани евакуационни машини Bergepanzer 3, две машини за разминиране Wisent 1 и 24 камиона Zetros (преди това бяха предоставени 28). Пакетът включва и 40 000 комплекта за първа помощ (160 000 от тях вече са предадени) и 103 000 турникета.

Припомняме, че предоставянето на 18 основни бойни танка Leopard 2 A6 с боеприпаси и 40 бронетранспортьора Marder с боеприпаси беше потвърдено преди няколко дни от канцлера Олаф Шолц и министъра на отбраната Борис Писториус преди няколко дни.

Сега това е потвърдено на правителствения сайт.

В същото време се изяснява, че танковете са предадени като част от съвместен проект с други нации, които оперират с такава техника), а що се отнася до друга бронирана техника, се отбелязва, че тя е предоставена от запасите на Бундесвера и индустрията.

На 27 март беше съобщено, че танковете са вече в Украйна.

Правителството в Берлин достави и 14 гаубици на Киев.

През януари Германия се съгласи да изпрати танковете, смятани за едни от най-добрите в арсенала на Запада, като загърби опасенията относно предоставянето на тежко въоръжение, което според Киев е от решаващо значение за поражението на руските сили, но Москва смята за опасна провокация.