Германия центрове

В Германия създават центрове за изолация на болни от коронавирус. В тях ще бъдат настанявани всички, които отказват да спазват карантината или я нарушават. Първият такъв център ще отвори врати в община Ноймюнстер (провинция Шлезвиг-Холщайн), съобщи Офнюз, цитирайки немското издание „Hamburger Morgenpost“.

През следващите седмици в център, койти по принцип е за задържане на непълнолетни, ще бъдат настанени до 6 души, които са нарушили своята карантина или отказват да я спазват. За тях ще се грижат 30 специалисти, разпределени в 3 смени.

Зенке Шулц, ръководителят на провинция Шлезвиг-Холщайн, твърди, че създаването на такива центрове се налага, тъй като обществото се деморализира, когато правилата не се спазват и няма последствия.

Дали нарушителят ще попадне в подобен център зависи от решение на съда в съответната германска провинция.

За да бъде затворен, даден гражданин трябва да е допуснал повторно нарушение на установените противоепидемични мерки или категорично да отказва да спазва наложените правила.

От проучване на Welt am Sonntag, публикувано в неделя, става ясно, че няколко германски провинции обмислят създаването на „ковид затвори“. Изолацията ще се прилага заедно със солени глоби – заради нарушаване на обществените правила.

Виж още:Здравният министър обясни кой ще реши за евентуални привилегии на ваксиниранитеВсеки български гражданин, който има електронен подпис, може да влезе в своето електронно здравно до…Jan 19 2021skafeto.com

Идеята на германски министър ваксинираните да са с привилегии срещна яростна съпротиваГражданите, които са се ваксинирали срещу Ковид-19 и са изработили имунитет, трябва имат възможност …Jan 17 2021skafeto.com

loading...