германия

Мъжът, който уби 10 души в два бара за наргиле в югозападния германски град Ханау, е оставил писмо, в което е признал деянието си и е изразил крайнодесни възгледи, съобщи в. „Билд“. Няколко от жертвите са кюрди, но стрелецът е убил дори собствената си майка преди да се самоубие.

Извършителят, който беше намерен мъртъв в дома си, преди няколко дни публикувал видеопослание в YouTube, в което на добър английски език се обърнал към американците с твърдението, че в САЩ има подземни военни съоръжения, в които деца са малтретирани и убивани. „Там дяволът е на почит. Американските граждани трябва да се събудят и да се бият сега“, казва още мъжът, идентифициран като Тобиас Р., във видеото, което вече е свалено. В него няма никакъв намек за предстоящ акт на насилие в Германия.

„Специалните части на полицията намериха там и друго тяло. Разследването продължава. За момента няма данни за други извършители“, написа в „Туитър“ полицията на провинция Хесен, цитирана от Франс прес.

Следователи са открили колата на извършителя, в която е имало боеприпаси и пълнители. Заподозреният е имал разрешително за лов и е германски гражданин, съобщават местни медии.

Кметът на Ханау заяви, че едва ли би могъл да си представи по-ужасна вечер от миналата, предаде ДПА.

„Бе ужасна вечер, която със сигурност ще ни ангажира съзнанието дълго време и ще ни остави тъжни спомени“, каза Клаус Камински, цитиртан от в. „Билд“.

Той не даде никакви подробности и не каза какви може да са мотивите за нападенията, извършени в центъра и в западен квартал на Ханау.

Още от Свят

loading...