германският туризъм германска схема за €11 милиарда covid германия зеления списък

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Ценовата криза и войната в Украйна не са намали апетита на германците да пътуват, отчита основната туристическа асоциация Deutscher ReiseVerband – DRV. По оценки на асоциацията през настоящата година германският туризъм ще се върне на рекордните предпандемични нива.

Годината е започнала силно, като през януари приходите на туристическите агенции и платформите за онлайн резервации са се удвоили на годишна база и са били с 12% над същия месец през 2019 г. Германският туристически сектор се доближи до това ниво и през 2021 г., когато продажбите възлязоха да 84 милиарда евро, или почти двойно повече в сравнение с 2020 г., посочват от асоциацията, цитирано от БТА.

„Хората като цяло не искат да се отказват от пътувания и почивки. Това ни вдъхва оптимизъм въпреки геополитическата и икономическата несигурност“, заяви президентът на асоциацията Норберт Фибег преди откриването утре на туристическото изложение ITB в Берлин, смятано за едно от най-големите по рода си в света.

Фибег посочи, че очаква приходите през тази година да се върнат до рекордните нива от 2019 г., когато потребителите са похарчили 98 милиарда евро за ваканции, от които 69,5 милиарда за резервирани пътувания, а останалите – за екскурзии и други неща в дестинацията, до която са пътували. Самото изложение ITB се завръща в пълния си блясък след тригодишно прекъсване заради пандемията, като очаква 5500 изложители от 161 държави. Знаковите отсъствия са Русия и Иран.