Попнеделев

Големият руски певец, композитор и гуруто от години в „Гласът на Русия“ Александър Градски е починал след като е получил мозъчен инсулт, съобщават руските медии, цитирани от Стандарт.

През септември е изкарал коронавирус, последните седмици не се чувствал добре, но е присъствал на шоуто. В петък е припаднал вкъщи и е бил откаран в болница.

Градски е легенда на руския рок, роден е през 1949 г. в Челябинска област. След смъртта на майка си приема нейната моминска фамилия – Градски, в памет на Тамара Павловна.

Същата година става солист в известния в миналото ансамбъл „Тараканы“.

Тъжно: Отиде си душата на "Гласът на Русия“

Най-известната му песен е „А бяхме млади“.

Написал е музика за 40 игрални филма, създал е рок оперите „Майстора и Маргарита“ и „Стадион“.

Записал е над 40 албума.

Почти от 10 години е наставник в „Гласът на Русия“, като неговите възпитаници са най-често сред победителите в шоу.

Строг, но справедлив, винаги е бил душата на конкурса.

Преди двде години синът му, който не е музикант, също се пробва, но баща му разпозна глГласът на Русияаса и не се обърна. После обяви, че всеки трябва да си тежи на мястото.

Изключително уважаван от младите, народният артист Градски имаше огромни врагове сред светския елит на Москва. Те раздухваха през годините най-невероятни истории за трите му брака му, разкошния му апартамент, който е на пъпа в Москва и е цял етаж, както и за приказната му дача, в която има басейн с олимпийски размери и огромна плазма, която виси над него.

Още от Свят


loading...