Горбачов Путин
Снимка: SpreeTom/wikipedia commons

Последният лидер на Съветския съюз Михаил Горбачов призова днес руския държавен глава Владимир Путин и американския президент Джо Байдън да се срещнат, за да обсъдят въпросите на разоръжаването, предаде Франс прес.

„Смятам, че е наложително президентите да се срещнат. Опитът показва, че е необходимо да се провеждат срещи и обсъждания“, изтъкна Горбачов.

„Ясно е, че най-важното е да бъде избегната ядрена война. Когато имаш да решаваш такъв проблем, не е възможно да го решиш сам, трябва да има срещи. Ако желанието за разоръжаване и засилване на сигурността вземе връх, може да бъде постигнато много“, каза още бившият съветски лидер.

Горбачов, който вече е на 89 години, призова през януари за нормализиране на отношенията между САЩ и Русия, припомня Франс прес. А те са белязани от непрекъснати кризи – от Украйна и Сирия до обвиненията в руска намеса на американските избори, шпионаж и кибератаки.

Вижте още:
Байдън: Никога няма да признаем Крим за рускиПреди осем години Русия наруши международното право, нормите, по които съвременните държави взаимоде…Feb 26 2021skafeto.com

Горбачов се разкая горчиво: Светът щеше да е по-добър, ако имаше СССРАко се беше удало Съветският съюз да бъде запазен, светът днес би бил по-стабилен, по-безопасен и по…Oct 1 2020skafeto.com

loading...