Грета Тунберг брюксел

Хиляди се събраха на митинг за климата в Брюксел, към който се присъедини и шведският екоактивист Грета Тунберг днес, съобщиха световните информационни агенции.

Маршът бе организиран от младежки екологични групи. Той премина през центъра на белгийската столица. Младежите се противопоставят на „зелената сделка“ на ЕС и искат реални мерки. Припомняме, че преди дни Тунберг заяви, че планът на Европейския съюз да спре климатичните промени е толкова слаб, че представлява „капитулация“.

Изказвайки се в Европейския парламент в Брюксел, Тунберг настоя, че законът за климата, разкрит от Европейската комисия, представлява „празни думи“.

17-годишната шведска активистка, която е водещото лице на климатичното движение, обвини страните от ЕС, че „вие се преструвате, че можете да бъдете лидер по отношение на климата“, докато те продължават да „изграждат и субсидират нова инфраструктура за изкопаеми горива“.

Страните членки на ЕС се разбраха за пакет от мерки, придобили известност като закон за климата, за постигане на неутралност по отношение на въглеродните емисии до 2050 г. Междуправителствената експертна група за климатичните промени (IPCC), която е под егидата на ООН, и която е най-авторитетната институция по отношение на климатичните промени, казва, че в световен мащаб въглеродните емисии трябва да бъдат ограничени до нетна нула до 2050 г., за да се ограничи глобалното затопляне до 1,5 градуса по Целзий.

Въпреки че глобално затопляне в рамките на 1,5 градуса все пак ще има значителни негативни ефекти, те са по-слабо изразени, отколкото ако затоплянето достигне 2 градуса по Целзий, подчертават от IPCC, докато светът всъщност се е запътил към три и повече от три градуса затопляне, което ще е катастрофално.

Вижте още:
Обесиха чучело на Грета Тунберг в Рим (СНИМКА)Прокуратурата в Рим започна разследване за отправяне на тежка заплаха, след като чучело на климатичн…Oct 7 2019skafeto.com

Най-накрая държавен лидер се осмели: Грета Тунберг е манипулирана и всява страхАвстралийският премиер Скот Морисън отхвърли критиките срещу политиката за климата на неговата стран…Sep 27 2019skafeto.com

Бащата на Грета: Тя страдаше от депресия 3-4 годиниБащата на Грета Тунберг разказа как дъщеря му е станала еко -войн. Пред BBC Radio 4 Today, актьорът …Dec 30 2019skafeto.com

Уволниха шеф на благотворителна организация за призив да убият „лудата девица Грета“Ръководителят на френската благотворителна асоциация „Приятели на Музея за съвременно изкуство „Двор…Sep 30 2019skafeto.com


loading...