Гръцката държава съди швейцарско-американския мултинационален фармацевтичен гигант „Новартис“ за 214 млн. евро, съобщи министърът на здравеопазването Танос Плеврис, цитиран от „Та Неа“.

В изявление Плеврис заяви, че държавата търси обезщетение за неимуществените вреди, които е претърпяла „от действията, които самата „Новартис“ е признала в САЩ и които се отнасят до плащания на лекари“.

„Гръцката държава си запазва правото да претендира за всички претърпени вреди с по-нов иск и сме категорични, че ще бъдат приложени всички санкции срещу „Новартис“ за нейните незаконни практики“, заяви министърът.

През последните години „Новартис“ плати 1,3 млрд. долара в САЩ, за да уреди обвиненията, че е предлагала подкупи на лекари и незаконна помощ за доплащане на пациенти на Medicare, за да увеличи продажбите на лекарства.

Вижте още:
Фармацевтични гиганти плащат компенсации за $26 милиарда заради опиатната епидемияОгромна компенсация от 26 милиарда щатски долара са се съгласили да платят фармацевтичният гигант „J…Jul 23 2021skafeto.com

Може ли да съдим фармацевтична компания заради нежелани реакции от ваксини?Ваксинацията срещу коронавирус у нас трябва да започне след Нова година, а наскоро се появи и докуме…Dec 16 2020skafeto.com


loading...