Даймлер Камаз

Подразделението за камиони на германския концерн Даймлер (Daimler) придоби 15 процента от руската компания Камаз, предаде ТАСС.

Даймлер трък (Daimler Truck) е получила 106,08 млн. акции на Камаз, което се равнява на 15 процента, се посочва сайта на руската компания.

Двете групи обявиха в началото на октомври плановете да създадат съвместно предприятие на паритетна основа, което да произвежда и продава тежкотоварни автомобили на руския пазар, припомня в. „Комерсант“.

Камаз е най-големият производител на товарна техника в Русия с дял от 28 процента на руския пазар на камиони. Основен акционер е инвестиционната компания Тройка диалог.

Германският концерн вече купи 10 процента от акциите през 2008 година.
Даймлер е сред световните лидери в производството на леки автомобили клас „премиум“ и най-големият световен производител на тежкотоварни и среднотоварни камиони.

Виж още:И „Мерцедес“ призна – фолклорът ни е №1! Автомобилният гигант се рекламира с наша народна песен (ВИДЕО)Българската народна песен „Бре Петрунко” в аранжимент на Емил Струнджев озвучи рекламен клип на авто…Aug 28 2019skafeto.com

Как е изглеждало момичето, на което са кръстени колите Mercedes (СНИМКИ)За момичето, с чието име са кръстени световно известните автомобили Mercedes, знаят дори онези, коит…Oct 23 2019skafeto.com

Руснаците готвят удар на пазара за ТИР-ове. Вижте какво чудовище стряска конкуренцията (СНИМКИ и ВИДЕО)Руската автомобилна индустрия готви тежък удар по конкуренцията на пазара за ТИР-ове. В интернет изт…Oct 12 2016skafeto.com

loading...