джо байдън владимир путин корупцията победа Преходът на властта в САЩ Остин Лойд
Снимка: Gage Skidmore (CC-BY2.0, wikipedia commons)

Президентът на САЩ Джо Байдън изрази по време на брифинг във вторник желанието си да се срещне с руския си колега Владимир Путин по време на пътуването си до Европа през юни. „Това е моята надежда и очакване. Работим върху това“, каза той пред репортери.

По-рано съобщенията в медиите разкриха, че Байдън е говорил с Путин, предлагайки среща на върха в трета държава през следващите месеци. Белият дом заяви, че американският президент „ясно заяви, че Съединените щати ще действат твърдо в защита на националните си интереси в отговор на действията на Русия, като киберпрониквания и намеса в изборите“.

Държавният секретар Антъни Блинкън заяви в интервю, публикувано от „Файненшъл таймс“ във вторник, че би било „изгодно“ двамата лидери да се срещнат лице в лице и че САЩ не се стремят да ескалира напрежението в двустранните отношения.

Възможността за по-стабилни и предвидими отношения между САЩ и Руската федерация зависи от решението на Москва, заяви държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън.

„Ще следим отблизо руските действия. Ако Русия реши да действа необмислено или агресивно, ние ще отговорим“, каза Блинкън на пресконференция в Лондон.

По думите му САЩ не търсят ескалация.

„Бихме предпочели по-стабилни и предсказуеми отношения и, ако Русия се движи в тази посока, ние ще направим същото. Мисля, че президентът Байдън ще има възможност, когато се срещне с президента Путин, да говори за това директно“, допълни Блинкън.

Вижте още:
Путин налага санкции на САЩКремъл заяви днес, че Москва и Вашингтон не споделят общо виждане за създаване на взаимноизгодни връ…Apr 16 2021skafeto.com

Сърбия направи интересен подарък за ПутинКолекционерските марки с портрети на руски космонавти, издадени в Сърбия за 60-годишнината от космич…Apr 11 2021skafeto.com

loading...