Западът чака Путин Загубите на Русия от началото на войната референдуми в окупираните територии Русия иска неофициална среща на Съвета за сигурност на ООН руския енергиен износ Христо Грозев войната гореща война Русия-НАТО посланика на САЩ путин рак

Дипломатическите отношения на Русия със Съединените щати могат да бъдат прекъснати, ако Вашингтон обяви Русия за държава – спонсор на тероризма, съобщи руската държавна агенция ТАС.

Ръководителят на северноамериканския отдел в руското външно министерство Александър Дарчиев заяви, че ако САЩ се решат на подобен ход, двустранните отношения ще бъдат „преминали точката на връщане“. „САЩ са предупредени“, каза Дарчиев.

Той каза, че ако Белият дом се реши на тази стъпка, то ще се стигне до „най-тежките щети за двустранните дипломатически отношения, до степен те да бъдат понижени и дори прекратени“.

Така Белият дом би преминал границата, от която няма връщане назад, обобщи Александър Дарчиев.

В четвъртък латвийският парламент обяви Русия за държава – спонсор на тероризма и заедно с Финландия и Естония призова притежателите на руски паспорти да не могат да влизат в Европа.

Миналия месец двама американски сенатори, които искат да прокарат закон за обявяване на Русия за държава спонсор на тероризма, посетиха Киев, за да обсъдят законопроекта с президента Володимир Зеленски, припомня Ройтерс.


loading...