директор на националното разузнаване на САЩ

Близкият до президента Доналд Тръмп републиканец от Тексас Джон Ратклиф ще е новият директор на националното разузнаване на САЩ, съобщи Си Ен Ен.

Телевизията отбеляза, че това става факт, след като сенатът на САЩ утвърди Джон Ратклиф за ключовия пост. Контролираната от републиканците горна камара на Конгреса одобри кандидатурата с 49 на 44 гласа, като републиканците гласуваха „за“, а демократите – „против“.

Гласуването мина под строга партийна дисциплина.

То става факт месеци преди насрочения за ноември вот за президент в САЩ. Джон Ратклийф ще замени на поста Ричард Гренел, който възнамерява да се присъедини към предизборния щаб на Доналд Тръмп.

Преди това Ратклиф беше избран в Камарата на представителите от щат Тексас и принадлежеше към консервативното републиканско крило. Доналд Тръмп го номинира за този пост още през месец февруари.

Директорът на националното разузнаване на САЩ координира дейностите на 17 американски разузнавателни служби, включително ЦРУ и ФБР (контраразузнаване), както и специализираните разузнавателни отдели на Държавния департамент, Пентагона, Министерството на финансите, Министерството на енергетиката и други агенции.
Разузнавателните служби на САЩ с официално изявление дали Covid-19 е изкуствено създаденАмериканското разузнаване обяви, че няма данни и не смята, че коронавирусът е изкуствено създаден и …May 1 2020skafeto.com

loading...