добив на криптовалути

Китайските компании за добив на криптовалути преместват операциите си в други страни на фона на по-строгите мерки от страната на Пекин по отношение на добива на криптовалути.

Компанията BIT Mining например вече е доставила 320 минни машини в съседката на Китай Казахстан. Очаква се да получи още 2600 машини за добив в страната до края на юни, а останалите машини ще бъдат изпратени в „задгранични центрове за данни през следващите тримесечия“, пише Forbes.

Новината за „миграцията“ на BIT Mining дойде след като миналата седмица местна електрическа компания прекъсна захранването на дъщерно дружество на фирмата в китайската провинция Съчуан. Компанията заяви тогава, че операциите й в Съчуан представляват само около 3% от приходите й през месец май.

Според съобщения властите в Съчуан са разпоредили спиране на захранването на 26 компании, за които се смята, че са замесени в крипто копаене. Местните доставчици на електроенергия са били принудени да спрат захранването на проекти за криптокопане според съобщения в медиите.Междувременно от BIT Mining съобщиха, че ще инвестират 35 милиона долара в центрове за данни за крипто копаене в Казахстан и щата Тексас по-малко от седмица, след като китайските власти затегнаха регулациите за търговията с биткойн и други цифрови валути.

Друга компания, която се премества от Китай, за да избегне регулациите, е Canaan. Тя се занимава с производство на хардуер за крипто копаене, а в началото на юни съобщи, че е създала първия си чуждестранен център в Казахстан.

В Казахстан има по-либерално отношение към строителството, което е добре дошло за миньорите, които трябва да построят физически инсталации за кратък период от време.

Ниските цени на енергията в страната и това, че граничи с Китай направиха Казахстан все по-популярна дестинация. Към момента това е четвъртата по големина страна за добив на биткойни в света според индекса за потребление на електричество в Кеймбридж.Според съобщения други китайски крипто компании ще преместят бизнеса си в САЩ. Междувременно някои американски градове всъщност се надяват да привлекат повече китайски крипто миньори. Кметът на Маями Франсис Суарес покани китайски крипто копачи да се преместят в града. Той заговори за стимули като данъчно облекчение и т.н.

Миграцията на китайските крипто компании се счита за успех от страна на Пекин. В началото на седмицата КНР разпореди на Alipay на Ant Group и четири държавни банки да спрат да предлагат финансови услуги за всякакви дейности, свързани с криптовалута.

Вижте още:
Китай забрани на банките да ползват криптовалутиКитай е забранил на банки и финансови институции да извършват каквито и да е финансови операции с кр…May 19 2021skafeto.com

Иран забрани копаенето на криптовалути през лятотоИран издаде забрана в страната да се „копаят“ криптовалути като bitcoin заради началото на летния се…May 27 2021skafeto.com

Турция забранява криптовалутитеЦентралната банка на Турция забрани използването на криптовалути и други крипто активи за покупката …Apr 16 2021skafeto.com


loading...