доклад за русия

Лондон спря публикуването на скандален парламентарен доклад за заплахата за сигурността, която Русия представлява за Обединеното кралство. Забраната важи до провеждането на предсрочните избори, насрочени за 12 декември, предаде „Гардиън„, цитирана от news.bg.

Документът съдържа 50 страници и е подготвен от Комисията по разузнаване и сигурност след 18-месечно разследване. Той разглежда твърденията, че Кремъл е повлиял на резултата от референдума за ЕС през 2016 година.

От „Даунинг стрийт“ 10 са посочили в понеделник, че няма да одобрят публикуването, преди парламентът да бъде разпуснат във вторник вечерта.

Не е ясно обаче кога точно ще бъде дадено разрешението и публикуването ще стане факт. Говорител е отказал да се ангажира със срокове и се е позовал на правни процедури.

Председателят на комисията Доминик Грийв е изразил недоумение от решението и не разбира на какво основание е взето.

Има сделка за Брекзит!Преговарящите от страна на ЕС и на Великобритания са постигнали сделка за Брекзит. Това се казва в и…Oct 17 2019skafeto.com

Според него премиерът Джонсън дължи обяснение в 10-дневен срок на Комисията или докладът ѝ трябва да бъде публикуван.

По-рано той вече обвини премиера в умишлено укриване.

Документът бе предаден на правителството през октомври и се очакваше тази седмица то да го обнародва.

Припомняме, че предсрочните парламентарни избори във Великобритания бяха насрочени за 12 декември.

Макрон: Нека Джонсън да изясни позицията на Великобритания за БрекзитФренският президент Еманюел Макрон призова британския премиер Борис Джонсън днес да изясни позицията…Oct 20 2019skafeto.com

Те бяха поискани от премиера Борис Джонсън, който се видя принуден да предприеме тази стъпка, след като Камарата на общините (долната камара на британския парламент) възпрепятства плановете му за прокарване на споразумението му с ЕС за Брекзит преди 31 октомври, за да може в рамките на тази дата Великобритания да излезе от Общността.

Джонсън преди беше обещал да извади Обединеното кралство от Европейския съюз със или без споразумение на 31 октомври, преди британските депутати да го принудят да поиска отсрочка на Брекзит до 31 януари 2020 година.

Брекзит пак в задънена улица, знаково унижение за Борис ДжонсънПредседателят на Европейския съвет Доналд Туск заяви вчера, че ще препоръча на лидерите на страните …Oct 23 2019skafeto.com


loading...