Доларът

Доларът може да се обезцени до най-ниските си нива от 2018 г. поради нарастващата вероятност Джо Байдън да спечели изборите в САЩ и напредъка по отношение на коронавирусната ваксина. Това смятат от инвестиционната банка Goldman Sachs Group, цитирана от Bloomberg.

“Рисковете са изкривени към слабост на долара и виждаме относително малки шансове за най-позитивния за долара резултат – победа на Тръмп заедно със значително забавяне на ваксината“, пишат стратезите на Goldman Sachs.

Доларовият индекс, който измерва силата на зелените пари спрямо кошница от шест основни валути, е спаднал с над 3% до малко над 93 пункта, тъй като инвеститорите реагираха на безпрецедентните парични стимули, свързани с пандемията и рекордно ниските лихвени проценти. Показателят беше на ниво от под 89 пункта през 2018 г. и ако се сбъдне прогнозата за понижение до тези нива, то това е допълнителен спад от над 4%.

Goldman Sachs се присъединява към UBS Asset Management и Invesco Ltd., които прогнозират по-слаб долар, тъй като Байдън разширява лидерството си в сравнение с президента Доналд Тръмп на фона на оставащите по-малко от три седмици до изборния ден.

От финансовите институции вярват, че доларът ще поевтинява спрямо кошница от валути, състояща се от мексиканско песо, южноафрикански ранд и индийска рупия. Стратезите също така препоръчват купуването на евро, канадски и австралийски долари.

Виж още:Над 1/2 млрд. долара похарчил Джо Байдън за агитацияРазходите на предизборната кампания на кандидата за президент на Демократическата партия Джоузеф Бай…Oct 10 2020skafeto.com

Битката за 5G мрежа, струваща 6,65 млрд. долара, е спечеленаSamsung Electronics Co. ще разработи 5G мрежова инфраструктура за американския телекомуникационен оп…Sep 8 2020skafeto.com

Племенница на Тръмп го съди за измама, заради която не наследила десетки милиони долариПлеменница на американския президент Доналд Тръмп заведе днес дело срещу него и още двама свои родни…Sep 25 2020skafeto.com


loading...