Байдън инфлация Доналд Децата на Тръмп съд изнасилване дело изборите сдава властта петрол цензуриран мерки Джо Байдън
Доналд Тръмп (Снимка: Gage Skidmore)

Федералното бюро за разследване (ФБР) е нахлуло в резиденцията на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп в Палм Бийч, Флорида, в търсене на класифицирани документи, свързани с ядрени оръжия, съобщи Washington Post, позовавайки се на запознати източници.

Washington Post пише, че експерти по класифицирана информация са заявили, че обискът представлява сериозна загриженост сред правителствените служители за това каква информация може да се съхранява в жилището на Тръмп в Мар-а-Лаго, като допълват, че би било опасно, ако тези документи попаднат в чужди ръце.

„Източниците не предоставиха повече подробности за това каква информация са търсили агентите на ФБР, включително дали тя се отнася до ядрени оръжия, принадлежащи на Съединените щати или на друга държава. Те също така не е ясно дали такива документи са били открити по време на обиска“, заключава вестникът.

Материалите за ядрените оръжия са особено чувствителни и обикновено са достъпни за ограничен кръг държавни служители.

В публикацията не се изключва възможността публикуването на материали за такива американски оръжия да бъде подарък за враговете на държавата, които искат да разработят начин за противодействие на тези системи.

Припомняме ви, че на 9 август, стана известно за обиските в дома на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп. Според бившия държавен глава на САЩ по този начин радикалните леви демократи уж му пречат да се кандидатира за президент през 2024 г.

Още през април Министерството на правосъдието на САЩ съобщи, че е започнало разследване на пренасянето на официални президентски документи от Тръмп в резиденцията му.

По-рано Министерството на правосъдието апелира да се публикува публично заповедта за обиск, използвана от ФБР, поради „значителния обществен интерес към този въпрос“.


loading...