дронове камикадзета

Китай разкри ново ужасяващо оръжие, изстрелващо „дронове-самоубийци” (камикадзета). Летателните машини могат да атакуват пехотинци, танкове и морски бойни кораби.

На видеото се вижда как дузини от смъртоносните летателни машини, биват изстрелвани от оръжейна система, поставена в задната част на камион. Също така дроновете могат да бъдат спускани и от хеликоптери.

Оръжейното устройство изстрелва дроновете посредством сгъстен въздух и няколко секунди по-късно те вече започват да летят самостоятелно.

Пол Шеър, съветник в Пентагона и специалист по дистанционно управляеми летателни апарати, заяви, че на видеото се вижда колко е напреднал Китай в разработките си с бойни дронове.

Китай демонстрира дронове камикадзета (Видео) Китай демонстрира дронове камикадзета (Видео) Китай демонстрира дронове камикадзета (Видео)

Според специалиста тези дронове „камикадзета“ са в състояние да летят около час като ято, докато открият мишена и след това вкупом да я атакуват като се забият в нея и взривят бойния заряд, който носят в себе си.

loading...