топографията на Херсонския фронт

Дронове, които са пуснати по Крим, са уварили сгради в населено място в северозападен Крим. За инцидентите съобщава руският губернатор на анексираната от Русия територия Сергей Аксьонов. Първото съобщение за ударите той публикува в канала си в Telegram.

Губернаторът на Крим не съобщава точно населеното място, което е ударено. Аксьонов съобщава за жертва – загинала е девойка. Губернаторът още в първото съобщение обявява, че на семейството ще бъде указана нужната подкрепа.

Повредени са били и четири административни сгради.

По-късно кримските власти обявиха, че въвеждат извънредно положение на територията на населеното място Раздолное в Крим, причината е именно атаката с дронове. Засегната от атаката са няколко магазина, както и културния дом.

Миналата нощ в Крим бе ударен склад за боеприпаси, което презизвика мащабен пожар, наложил евакуация на четири населени места и близо 2000 души. Складът се намира на полигона край град Стари Крим в източната част на полуострова, като до най-близката точка на фронтовата линия има поне 230 километра.

В понеделник отново атака с дронове успя да повреди гордостта на Русия и емблемата на анексирането – мостът над Керченския пролив.


loading...