Ердоган Путин украйна турция русия сирия Владимир Путин и Реджеп Ердоган

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган каза, че ще проведе телефонен разговор с руския президент Владимир Путин в идните дни, добавяйки, че Путин трябва да направи следващата крачка за излизане от войната, пише в. „Миллиет“.

Очаква се разговорът да се проведе този уикенд или през първите дни на новата седмица, отбелязва изданието в публикация, озаглавена „Путин, отстъпи с чест“.

Тема на разговора на турския президент с руския лидер ще бъде провелата се в Брюксел извънредна среща на НАТО.

Вчера Ердоган разговаря и с украинския президент Володимир Зеленски, с когото обсъди положението на терена във войната между Русия и Украйна и етапа, до който са достигнали преговорите, съобщи Дирекцията по комуникациите на турското президентство.

„Трябва да кажем на Путин: „Сега вие трябва да сте архитектът на стъпката, която е нужно да се направи за мира на този етап“. Трябва да потърсим начин да приключим с добро кризата, като кажем на Путин: „Нека на следващия етап Вие бъдете първият, който ще направи крачката, за да излезете с чест от тази война“, е заявил турският президент.

„Миллиет“ уточнява, че Ердоган е направил това изявление на връщане от извънредната среща на върха на НАТО в Брюксел в самолета пред турските журналисти, отразяващи събитието.


loading...