бюджет ес 2020

Европейският парламент и представителите на 28-те страни-членки на ЕС тази вечер постигнаха споразумение за новия бюджет на общността за 2020 г., предаде Дойче веле.

Постъпленията в бюджета ще са в размер на 168.7 милиарда евро. Това е с 1.5% повече, отколкото в бюджета за 2019 г. Сумата на финансовите постъпления е компромис между искането на Европарламента за 171 милиарда евро и желанието на държавите от съюза за приходна част от 166.8 милиарда.

Общата сума на разходите ще бъде 153.6 милиарда евро – с 3.4% повече отколкото през 2019 г.

Увеличени са разходите за защита на климата, за борба с безработицата сред младежите и внедряване на цифровите технологии. Същевременно с 85 милиона евро е намалена помощта за Турция, с която Брюксел има немалко разногласия през последните месеци.

АСБ: Помагай срещу руската хибридна война, САЩ!Атлантическият съвет на България (АСБ) очаква от премиера Бойко Борисов, при срещата си с американск…Nov 19 2019skafeto.com

Комисарят на ЕС по бюджета Гюнтер Йотингер заяви, че новият бюджет ще пренасочи ресурси към сферите, където са особено необходими.

Огнян Минчев: Макрон иска сръбска хегемония на БалканитеВизията на френския президент Еманюел Макрон за Европейския съюз се състои в това, той да се стесни …Nov 17 2019skafeto.com

„Той ще помогне за създаване на работни места, за борба с климатичните промени и стимулиране на инвестициите в цяла Европа“, коментира Йотингер.

Представителите на Германия, която предоставя над една пета от бюджета на ЕС, са определили Бюджет 2020 като „добър компромис“, съобщава агенция dpa.

EK: Брекзит направи Европейския съюз по-силенИзлизането на Великобритания от ЕС още повече сплоти неговите членове и показа, че те са представляв…Nov 9 2019skafeto.com

loading...