Учените от НАСА представиха доказателства за присъствието на Марс на органични соли, съдържащи въглерод, който е от съществено значение за биологичния живот, съобщава Daily Star.

Изследователите обявиха откриването на соли, които са се образували или в резултат на геоложки процеси, или като останки от древен микробен живот. Органичните соли са химически остатъци от органични съединения, съдържащи въглерод, на които се основава целият биологичен живот.

НАСА е откривала органични вещества и преди, но това откритие дава нови улики за разбирането на обитаемостта на Червената планета. Водещият автор на новата статия Джеймс Луис казва:

„Ако установим, че органичните соли са концентрирани някъде на Марс, ще искаме да изследваме тези области по-нататък и в идеалния случай да пробием по-дълбоко под повърхността, където органичните вещества могат да се съхраняват по-добре. Опитваме се да изучаваме милиарди години органична химия и в тези органични „записи“ може да се окаже основната награда: доказателство, че животът някога е съществувал на Червената планета“.

За да намерят доказателства за живота на Марс, изследователите сега трябва да извлекат и анализират органични проби. В НАСА смятат, че това все още не е окончателно доказателство за съществуването на органични соли на Марс, но със сигурност може да показва тяхното съществуване.

Вижте още:
Млечният път е пълен с мъртви извънземни цивилизацииИзследванията показват, че Млечният път може да е пълен с мъртви извънземни цивилизации, които са би…Dec 27 2020skafeto.com

САЩ и Израел общували с галактическа федерация на извънземниСпоред бившия ръководител на израелската програма за космическа сигурност Хаим Ешед САЩ и Израел са …Dec 8 2020skafeto.com

Китай планира нови мисии до Марс и ЮпитерКитай планира нови мисии до Марс и Юпитер, за да изследва тези планети и да върне проби на Земята, с…May 18 2021skafeto.com


loading...