Жозеп Борел карантина
CC-BY-4.0: © European Union 2019 – Source: EP

Върховният представител на Европейския съюз по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Жозеп Борел и еврокомисарят за управление при кризи Янез Ленарчич са под карантина, предаде ДПА, цитирана от БТА.

„Бях информиран този следобед, че член на делегацията, пътувала с мен и Янез Ленарчич в Етиопия миналата седмица, е дал положителна проба за коронавирус“, уточни испанецът Борел в „Туитър“.

„Дадох отрицателна проба при завръщането ми в неделя. Самоизолирам се, съгласно правилата и ще изчакам втори тест“, допълни върховният представител по външната политика на ЕС.

Словенецът Ленарчич също обяви в „Туитър“, че е под карантина. „Нямам никакви симптоми и се чувствам добре“, допълни той.

Белгийските здравни разпоредби предвиждат седемдневна карантина след последния контакт със заразен.

От 27-те членове на Европейската комисия досега само българската еврокомисарка Мария Габриел е дала положителна проба за коронавирус.

Вижте още:
Урсула фон дер Лайен е контактувала със заразен от К-19, а после се срещнала с БорисовПредседателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен обяви, че влиза в самоизолация след конта…Oct 5 2020skafeto.com

loading...