Ламбда вариант Европа нова вълна СЗО България стаден имунитет вдигане на блокадата следващата пандемия забрани за международни пътувания

Oт Световната здравна организация (СЗО) предупредиха, че налаганите от редица власти на държави забрани за международни пътувания са се оказали неефективни като мярка срещу пандемията, предаде „Дойче веле“.

Според СЗО, тези ограничения продължават да допринасят за икономическия и социалния стрес на страните.

СЗО също така призова страните да не изискват доказателство за ваксинация срещу COVID-19 като единствен начин за влизане на пътници, като се позова на несправедливостта в разпределението на ваксините.

Държавите трябва да обмислят коригиране на някои мерки, включително изисквания за тестване и карантина, когато е уместно, каза СЗО.

Отделно СЗО каза, че случаите на коронавирус в световен мащаб са се увеличили с 20% миналата седмица до над 18 милиона.

Заразените са се увеличили във всеки регион на света, с изключение на Африка, където случаите са намалели с близо една трета, според СЗО.

Броят на смъртните случаи в световен мащаб остава подобен на предходната седмица – около 45 000.

Припомняме, че вчера ръководителят на Световната здравна организация Тедрос Аданом Гебрейесус предупреди, че пандемията от COVID-19 далеч не е към края си. Той се обяви против предположенията, че новият доминиращ вариант Омикрон е значително по-лек и е елиминирал заплахата от вируса.


loading...