Франция Мариупол задължителна ваксинация във Франция макрон aukus пандемията основна тема на френското председателство на ЕС

Френският президент Еманюел Макрон смята, че страната е почти близо до въвеждането на задължителна ваксинация срещу коронавируса COVID-19.

По думите му, когато почти 90% от хората са ваксинирани на приемлива за ваксинация възраст, това означава, че почти сме постигнали задължителна ваксинация.

„Този ​​вирус се адаптира като всички вируси. Следователно тези нови варианти, които понякога могат да издържат малко по-добре, а след това трябва да се приложи различен тип допълнителна ваксинация.

Това се прави всяка година с грипа. Всяка година те се ваксинират отново, за да получат ваксина, адаптирана към този грип. Възможно е и ние да направим същото с този вирус“, каза Макрон в интервю за телевизиите TF1 и LCI TV.

Френският президент говори и за ваксинацията на децата, като подчерта, че тя няма да е задължителна, а желателна.

„Това трябва да бъде изборът на родителите. Няма задължение“, каза Макрон и добави, че по този въпрос е необходимо да се следва пътя на информирането на родителите.

Франция вече въведе ваксинирани с COVID паспорти, а наскоро се наложи да се направят допълнителни ваксини за подновяването им. Освен това от началото на декември всеки ден в страната се регистрират около 40-60 хиляди случая на заразяване с коронавирус.

Властите във Франция наложиха допълнителни ограничения наскоро в опит да спрат вълната на „Омикрона“.


loading...