задържаните собственици

Регистрацията на камиона, в който откриха 39 трупа във Великобритания, е била осъществена чрез пълномощник. Това обясни пред „Дейли мейл“ български бизнесмен на име Иван Желязков, който е придвижил процедурата. Той твърди, че задържаните бивши собственици на превозното средство са „100% невинни“.

„Те не са престъпници. Познавам ги от няколко години, знам, че имат три деца, които много обичат. Добри хора са“, продължава той пред британското издание, цитиран от „24 часа“.

„Томас има сърдечни проблеми от няколко години и затова трябваше да впише и жена си във фирмата. Затова и тя присъства в регистрите“, обяснява още Желязков.

„Осъществих регистрацията на камиона чрез пълномощник. Когато говорих с тях, те бяха изненадани, че медиите проявяват интерес към тях, тъй като те нямат нищо общо с камиона, откакто е продаден“, казва Желязков.

Джоана Махер и шефът на транспортната фирма Томас Махер бяха задържани по подозрение за трафик на хора и непредумишлено убийство. Двойката, която остава в ареста, заяви, че са продали камиона през октомври 2018 г. и са се предали доброволно в полицията.

Когато съсед вижда полицията около дома им, казва: „Бях шокиран. Познавам семейството много добре. Томас обожава автомобилите си“.

Камионът Scania е регистриран във Варна през 2018 г. Пристанището в града се използвало от ирландски групи за трафик на цигари и гориво, твърди вестникът.

От думите на Джоана Махер става ясно, че тя и съпругът й са продали камиона на компания в окръг Монаган, близо до дома на 25-годишния шофьор Мо Робинсън, който беше арестуван по подозрение за убийство миналата сряда и остава в ареста.

В момента превозното средство се смята за собственост на фирма, базирана в Дъблин, но регистрирана в Северна Ирландия. Източник твърди, че няма данни компаниите да са били наясно, че в камиона има хора.

Въпреки че първоначално бе съобщено, че всички загинали са китайски граждани, 6 виетнамски семейства се тревожат, че техни близки са сред жертвите.Двама братя от Северна Ирландия се издирват заради камиона на смърттаБританската полиция обяви днес, че преследва двама братя от Северна Ирландия във връзка със смъртта …Oct 30 2019skafeto.com

Тревожни новини от Есекс: Камионите на смъртта били триКонтейнерът, в който бяха намерени телата на 39 души, опитващи се да влязат нелегално във Великобрит…Oct 27 2019skafeto.com


loading...