swexit

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

За първи път от присъединяването си към Европейския съюз през 1995 г. всички шведски политически партии вече заявиха, че подкрепят оставането в ЕС и Swexit не е на дневен ред. На неотдавнашно заседание на партията в Норкьопинг преди изборите за Европейски парламент през май, шведската Лява партия реши с 41 на 30 гласа да прекрати официално кампанията си за излизане на Швеция от ЕС.

Бившата комунистическа партия проведе кампания срещу присъединяването на страната към Европейския съюз, когато Швеция проведе референдума за присъединяване през 1994 г., а също така имаше кампания за „не“ на референдума в страната през 2003 г. за присъединяване към еврото.

Въпросът за сегашната позиция беше особено важен преди срещата, тъй като партията се бореше да запази обещанието си да напусне съюза в платформата си.

Решението да се включи фразата „Не е актуална политиката ни за кампания по въпроса за излизане от ЕС“ в манифеста на партията за избори бе приет на конференцията в Норкьопинг с 41 гласа „за“ и 30 гласа „против“. Ръководството на партията обаче не успя да блокира друго предложение за ангажиране на партията за борба за „социалистическа Европа“.

Лявата партия не е единствената, която поддържаше подобни възгледи. На изборите миналата година видяхме силно представяне от страна на шведските демократи – дясна, антиимиграционна партия с исторически връзки с неонацисткото движение в страната.

Подобно на много антиимиграционни партии в Европа, шведските демократи са силно евроскептични, като техният лидер Джими Окесон често твърди, че страната трябва да проведе референдум за това дали трябва да остане или да напусне Европейския съюз.

Но какво би означавало ако Швеция, която е седмата по големина икономика в ЕС, напусне в действителност?

Подобно на Великобритания, Швеция е донякъде периферна за ЕС. Тя не е част от континентална Европа и не е част от еврозоната. Въпреки това, това би било голямо събитие както за нацията, така и за ЕС като цяло. В сценария Swexit реалният БВП на Швеция намалява с 4.0% в реално изражение в сравнение с базовата прогноза, в която Швеция остава член на ЕС.

Не само, че Swexit ще доведе до по-бавен растеж на БВП, но и ще доведе до понижена миграция. Това, в съответствие със слабия растеж, ще покаже значително увеличаване на безработицата.

В резултат на това шведската икономика ще загуби 73 000 работни места към 2031 г. в сравнение с базовия спад от 1,4%. Финансите на домакинствата също ще пострадат, като загубите възлиза на кумулативните 30 300 крони средно 10 години след Swexit, което се равнява на около 3 300 долара.
Швеция хвана цаката на бежанците и икономическите имигранти! Хиляди бягат от тамШвеция май откри начин да се справи с икономическите имигранти! От януари до март 2017, цели 4542 ми…Mar 24 2017skafeto.com


loading...