земетресение албания

Десетки сгради в Албания са били разрушени след регистрираното тази нощ мощно земетресение, като трусът е бил с магнитуд над 6 по скалата на Рихтер. Има кадри от паднали и наклонени блокове в пристанищния град Дуръс (Драч).

По-рано стана ясно, че щети вероятно ще има. За момента няма данни за жертви и ранени. Епицентърът е бил на около 20 км западно от столицата Тирана.

Припомняме, че трусове с различен магнитуд бяха усетени в десетки държави в региона – Гърция, Северна Македония, Босна и Херцеговина, Косово и Италия.

Регистрирани са трусове с магнитуд над 3 по Рихтер, които продължават и в момента.

За кратко сайтът на Европейския сеизмологичен институт бе недостъпен.

В България също бе усетено земетресението, като единствено бе съобщено за паника сред населението. Според данните, у нас е имало поне два труса с магнитуд над 2 по Рихтер.

Земетресение с сила 6,4 по Рихтер удари Албания (Видео + Снимки)

Читатели от много български градове споделят в социалните мрежи, че са усетили трусовете.

Земетресение с сила 6,4 по Рихтер удари Албания (Видео + Снимки)

По инфомация на Нова телевизия около 10 души от Дуръс са затрупани под рухнал 6-етажен жилищен блок, построен през 1994 година.

Земетресение с сила 6,4 по Рихтер удари Албания (Видео + Снимки)

Граждани са се обадили за помощ, но още не е започнала спасителна операция. Поне 14 души са останали под останките. Нито един не е в тежко състояние.

Към този момент няма данни за пострадали българи при земетресението, регистрирано малко преди 4 ч. тази сутрин, съобщава българското Министерство на външните работи.

Интересно съвпадение е, че преди няколко месеца президентът на Албания Илир Мета предупреди, че предстои силно земетресение.Албанският президент в паника: Апокалиптично земетресение ще удари БалканитеЗеметресение ще бъде 30 пъти по-силен от този, който удари около Атина преди няколко дни Албанският …Jul 30 2019skafeto.com

loading...