златото поскъпва

Златото ще продължи да поскъпва заради инфлацията. В същото време много хора се страхуват, че пазарът на акции в САЩ е балон, а в такива ситуации златото се явява вид защита. Това каза в ефира на Bloomberg TV Bulgaria Бисер Варчев, основател на „Варчев Финанс“.

„Заради печатането на пари и наливането на средства няма как да не растат индексите в САЩ, тъй като се търси висока доходност – не виждам това, къде ще спре“, каза той.

„Единственото ново нещо, което се въвежда след изявлението на председателя на Фед, е че ще допуска инфлация над 2%“, обясни Варчев.

По неговите думи липсва бурна реакция на пазарите, като стимулите са тези, които поддържат ръстовете на борсите. „Смята се, че най-реалистично е евро/долар да се търгува в диапазона 1,25-1,30, като при 1,30 се очаква реакция на Европейската централна банка“, обясни той.

Според Бисер Варчев трендът при американския долар, който в момента е на най-ниските си стойности, е дълъг. Той посочи, че доходността по 10-годишните облигации ще се занули.

Вижте още:
Откриха злато за над 1 млрд. долара близо до границата с БългарияКанадската изследователска компания Medgold Resources съобщи, че в Южна Сърбия, на границата с Макед…Aug 16 2020skafeto.com

Цената на златото счупи 9-годишен рекорд за тройунцияСлед като в първия ден на месеца фючърсите на златото пробиха границата от 1800 долара за тройунция …Jul 8 2020skafeto.com

Това е металът, който поскъпва повече от златоПрез последната година цената на златото нарасна значително – от 1300 до над 1700 долара за тройунци…Apr 29 2020skafeto.com


loading...