Известен анализатор на сигнали на NASA и експертен криптограф казва, че задълбоченият анализ на електромагнитното излъчване с извънземен произход, засечено от обсерваториите през септември и ноември 2019 г., предполага, че това са били предупреждения от интелигентни извънземни за предстоящата пандемия от COVID-19, пише WorldNewsDailyReport.com

Директорът на анализа на данните и дешифрирането на изследователския център  SETI в Бъркли, 46-годишният професор Нанси Макмъри, твърди, че нейният екип е идентифицирал поредица от повтарящи се сигнали сред събраните от тях данни, които изглежда са един вид извънземен предупредителен сигнал.

Всеки сигнал е съставен от абсолютно една и съща вариация на 23 радиочестоти, излъчвани в същия ред, и всеки с еднаква продължителност за общо 4,48 секунди.

Според професор Макмъри общо 17 от тези идентични сигнали са били прихванати за периода от 4 септември до 29 ноември 2019 г.

„Електромагнитните вълни обикновено са доста случайни и рядко се повтарят. Над дузина идентични сигнали с продължителност повече от 4 секунди всеки не могат да бъдат разгледани като обикновен природен феномен“, анализира професорът.

Специалистът за дешифриране и нейният екип проучват сигналите и установяват, че те вероятно са вид предупредително съобщение, основано на чужд математически език, подобен на Морзовата азбука.

„Не можем наистина да кажем какво пише в съобщението, но успяхме да установим, че това вероятно е или сигнал за бедствие, или някакво предупреждение. Въз основа на времето на сигналите може да става въпрос за предстоящата пандемия COVID-19. “ 

Експерти от НАСА смятат, че извънземни са ни предупредили за COVID-19
Според изследователите от Бъркли всеки от 17-те сигнала е бил прихванат от поне три, а понякога и до осем различни радиотелескопа, като елиминира възможността те да са естествени електромагнитни смущения.

Твърденията на професор Макмъри породиха много реакции в цялата научна общност.

Докато няколко учени приветстваха „откриването“ на сигналите, които могат да имат последици за човечеството, няколко учени също критикуваха неговия превод като „в най-добрия случай – опасен“.

Няколко университета и космически агенции отправят официални искания за получаване на копия на сигналите, но изследователският център SETI в Бъркли все още не е споделил нито една от своите изследователски данни.

Вижте още:
Втори мистериозен монолит, след този в САЩ се появи до БългарияNo ExcerptDec 1 2020skafeto.com


loading...