Изпълнителният директор на Модерна

Изпълнителният директор на фармацевтичната компания „Модерна“ Стефан Бансел смята, че пандемията от новия коронавирус може да приключи до една година, тъй като увеличеното производство на ваксини гарантира глобалните доставки, съобщи Ройтерс, цитирана от БТА.

„Ако погледнем към увеличаването на производствените възможности в индустрията през последните шест месеца, до средата на следващата година ще има на разположение достатъчно дози, за да може всички хора на планетата да бъдат ваксинирани. Ще са на разположение и необходими бустерни дози“, каза той в интервю за швейцарския вестник „Нойе цюрихер цайтунг“.

„Хората, които не се ваксинират, ще бъдат естествено имунизирани, защото вариантът Делта е доста заразен. По този начин ще се окажем в ситуация, подобна на тази при грип. Може да се ваксинирате и да прекарате добре зимата. Или да не се ваксинирате и рискувате да се разболеете и вероятно дори да се озовете в болница“, каза той.

На въпрос дали това означава завръщане към нормален живот през втората половина на следващата година, той отговори: „Считано от днес, в рамките на година, предполагам“.

В България през последните 24 часа новите случаи са 850. Това е 9,4% от направените 9 086 теста за вчерашния ден, показват данните на Единния информационен портал към полунощ.

Потвърдените активни случаи са 41 071 (най-голям брой от 11 месец май). Хоспитализирани са 4 959 души (най-много от 13 май 2021 г. насам), от които 405 са в интензивни отделения. За изминалото денонощие са починали 27 души, а оздравелите са 584.

Виж още:След срещата при премиера: С Covid сертификат в молове, ресторанти и на хотел?До 10 дни здравните власти и туристическия бранш ще решат какви сертификати и документи ще се изискв…Sep 23 2021skafeto.com

Фалшиви сертификати за ваксина залели ГърцияГръцката полиция разследва фалшиви сертификати за ваксинация, за които се твърди, че са предлагани н…Sep 7 2021skafeto.com

Директор на детска градина в София поиска от родители задължителен сертификатДекларация и представяне на ваксинационен сертификат срещу COVID-19 – това е поискала от родителите …Aug 13 2021skafeto.com


loading...