Израел въздушни удари в Газа

Израел нанесе снощи въздушни удари в ивицата Газа за втори път след сключването на нестабилното примирие, сложило край на 11-дневната война, предадоха Асошиейтед прес и ТАСС.

По-рано вчера активисти, мобилизирани от управляващото палестинския анклав движение Хамас изпратиха за трети пореден ден запалителни балони към територията на Израел.

Няма данни за пострадали при ударите. По данни на местни медии мишена на ударите са били позиции на фракции на палестинската съпротива в град Бейт Лахия.

Предишният удар беше нанесен рано сутринта в сряда, като беше насочен срещу тренировъчен лагер на Хамас. Няма данни за пострадали и при тези удари.

Прекратяването на огъня между Израел и Хамас влезе в сила в края на май. При 11-дневната размяна на удари загинаха 257 жители на палестинския анклав и бяха ранени около 2000, загиналите от израелска страна са 13.

Вижте още:
Хизбула видя „историческа победа“ за палестинците в ГазаЛиванското движение Хизбула приветства днес „историческата победа“ на палестинските групировки в Газ…May 21 2021skafeto.com

Световни лидери приветстваха примирието между Израел и ПалестинаСветовни лидери приветстваха влязлото в сила в два часа тази нощ договореното примирие между израелс…May 21 2021skafeto.com


loading...