Израелско проучване Израел коронавирус Pfizer парализа Израел Ковид COVID-19 Израел паспорти

Израел регистрира 4-месечен пик на положителни проби, както и непрекъснато нарастване на броя на новозаразените с коронавирус и пациенти в тежко състояние, докато вирулентният „Делта“ вариант на коронавируса се разпространява, информира „Аарец“.

Израелското министерство на здравеопазването регистрира в неделя 1 398 новозаразени с COVID-19 със 108 души в тежко състояние, 20 от които са на командно дишане, а 25 са в критично състояние. Освен това в израелските болници има 199 пациенти с коронавирус.

Според данните на Министерството на здравеопазването от 108 пациенти, които страдат от тежки симптоми, 75 са били ваксинирани с една или две дози.

След като в неделя повече хора бяха диагностицирани с COVID-19 – 1 398 в сравнение с 969 в събота – 2,08 процента от направените тестове са били положителни, постепенно покачване от 1,79 вчера и най-високия процент от 17 март.

Израел също отбеляза двадесетдневен пик в броя на нововаксинираните хора, повечето от които получиха втория си удар. Данните идват, след като израелският премиер Нафтали Бенет разкритикува неваксинирани хора, които са избрали да не правят инокулации по време на телевизионно обръщение.

В неделя кабинетът на Израел одобри електронния мониторинг на хората, влизащи в страната, които са задължени да се поставят под карантина.

Въпреки че кабинетът одобри използването на „електронни мерки“, правителството не планира да използва гривни за проследяване, а по-скоро да насърчи използването на приложение за смартфон.

Миналата седмица правителството възстанови паспортите с ваксини за събития на над 100 души в затворени заведения. На въпрос в неделя дали тези нови изисквания биха били достатъчни, Аш каза, че се надява това да намали нивото на заразяване, но че ситуацията ще трябва да се наблюдава, за да се види дали трябва да се предприемат допълнителни стъпки.


loading...