Израел нови удари в Газа

Израелската авиация бомбардира позициите на радикални организации в ивицата Газа. Това съобщи в събота палестинската радиостанция South Al-Aqsa.

Според нея местата на групи, свързани с движението на Хамас, контролиращи крайбрежния анклав, са били подложени на набези. Както беше уточнено, ударите бяха извършени в северозападната част на сектора с два ракетни снаряда. Няма съобщения за жертви или разрушения.

По-рано самолети на ВВС на еврейската държава извършват набези в Газа през нощта на 2 юли, през нощта на 16 юни, а също и вечерта на 18 юни. Тогава стачките бяха нанесени, по-специално, на тренировъчните лагери на военното крило на Хамас.

На 21 май влезе в сила прекратяване на огъня между Израел и палестинските групи в сектора, които преди 11 дни си размениха ракетни удари.

Жертвите на конфронтацията са 257 жители на крайбрежния анклав, около 2 хиляди са ранени. От израелска страна бяха убити 13 души. Сега, с активното посредничество на Египет, се работи по постоянно споразумение за примирие между страните в конфликта.

Вижте още:
Хизбула видя „историческа победа“ за палестинците в ГазаЛиванското движение Хизбула приветства днес „историческата победа“ на палестинските групировки в Газ…May 21 2021skafeto.com


loading...