израел протест

Израел стана поредната страна в света, където хората излязоха на протест срещу правителството си. Десетки хиляди се събраха вчера на централния площад „Рабин“ в Тел Авив. Първоначално те спазваха социална дистанция от един метър, но с всяка изминала минута протестиращите се увеличваха и изпълниха площада и околните улици до краен предел.

Израелските граждани недоволстват от властта и от невъзможността ѝ да се справи с икономическия натиск, предизвикан от ковид кризата.

От началото ѝ през март безработицата се е увеличила с над 20%, а обещаната от правителството помощ се бави. През изминалата седмица – заради значителен ръст на заболели, част от бизнеса отново беше затворен.

Посолството на САЩ: Протестите ще продължат поне до 16 юлиРазлични политически групи провеждат протести и контрапротести в района на Министерския съвет в Софи…Jul 12 2020skafeto.com

Беше обявена и поредната спомагателна финансова програма. Според израелските медии, в демонстрациите в Тел Авив са участвали хиляди граждани. Официални данни обаче не са изнесени. След достигането на определен брой хора, полицията забрани достъпа до площад „Рабин“.

И в Израел хората излязоха на протест (СНИМКИ) И в Израел хората излязоха на протест (СНИМКИ) И в Израел хората излязоха на протест (СНИМКИ) И в Израел хората излязоха на протест (СНИМКИ) И в Израел хората излязоха на протест (СНИМКИ) И в Израел хората излязоха на протест (СНИМКИ)

Прилежащите улици обаче се изпълниха с хора, почти всички с маски. На моменти прехвърчаха искри между протестиращи и органите на реда, но до сериозни сблъсъци не се стигна.

Ден 3: Протестите срещу властта продължават (НА ЖИВО)Протестът срещу правителството в Тригълника на властта се събра за трета поредна вечер. Днес надслов…Jul 11 2020skafeto.com


loading...