изтребител

В интернет се появи видеозапис как катастрофира свръхмодерния изтребител на авиацията на Великобритания. Преди две седмици един от бойните самолети F-35 на кралската авиация се разби в Средиземно море, а пилотът катапултира.

На видеозаписа се вижда, че самолетът не набира скорост при излитане и бавно пада в морето. Това се случва от ръба на рампата на самолетоносача „Кралица Елизабет“.

От британското министерство на отбраната казаха, че са видели записа, но още тече проверка какво е предизвикало катастрофата, предава Дир.бг.

Самолетът, който струва около 120 милиона долара, беше унищожен. Военните започнаха и проверка как секретно видео като това се е появило в интернет.

Изтребителят се разби на 17 ноември при рутинна операция над международни води, а пилотът бе върнат благополучно на кораба. Осем британски самолета F35 са били на самолетоносача, заедно с 10 американски самолета F35. Те са B вариант на реактивния самолет на Lockheed Martin, който може да излита на кратко разстояние и да каца на носача.

Още от Свят


loading...